phone

+38118519800

access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

news

Da li ste se ikada zapitali koji je rok trajanja šminke?

  • Tečni puder - 12 meseci

Nakon što otvorite puder, najbolje bi bilo da ga iskoristite u narednih 12 meseci, a potencijalno čak i 6 meseci.

Puder bi trebalo da držite daleko od toplote i van vlažnog okruženja, kao što je kupatilo. Takođe, čim primetite da je vaš tečni puder promenio teksturu, miris ili boju – znajte da je odmah vreme za bacanje!

 

  • Kameni puder ili rumenilo – 2 godine

Kameni makeup proizvodi mogu trajati duže od tečnih formi.

Ali, ako vam se puder ili rumenilo nalaze u pakovanju sa napuklim poklopcem ili slično, takođe je moguće da ćete brže primetiti promenu u teksturi, boji ili mirisu, koja vam govori da su bakterije našle svoj put i da je vreme da ovaj proizvod bacite. Ipak, ukoliko sve držite u najboljem redu, svoje omiljeno rumenilo ili puder možete koristiti do čak dve godine!

 

  • Karmin ili sjaj za usne – 2 godine

Ukoliko dobro čuvate svoje karmine i sjajeve za usne, oni mogu potrajati i do dve godine! Uvek dobro zatvarajte karmine i sjajeve, a vrh karmina možete očistiti maramicom, kako se ne bi stvorile neželjene bakterije.

 

  • Rok trajanja maskare – 3 meseca

Da, verovali ili ne, maskaru bi trebalo da promenite nakon trećeg meseca! S obzirom na to da četkicu vadite i vraćate u maskaru pri njenom korišćenju, ona može uneti bakterije u pakovanje, koje ćete kasnije zatvoriti i time pospešiti njihovo razmnožavanje. Maskara koja je izvan roka trajanja može izazvati konjuktivitis ili iritacije osetljive kože oko očiju.

  • Ajlajner – 3 do 6 meseci

Tečni ajlajner takođe bi trebalo da zamenite između trećeg i šestog meseca korišćenja, jer i njega nanosite na osetljivu kožu očiju, koja je najpodložnija lakim iritacijama.

Ajlajneri u olovci mogu trajati malo duže od onih tečnih, ali svakako bi trebalo da obratite pažnju na to da im je poklopac uvek dobro zatvoren kada ih ne koristite.

  • /www/webvol36/ai/mbbdxjaef1d0v6h/studiojelenadjordjevic.com/public_html/content/themes/saStudioJelenaDjordjevic/views/newssingle.php on line 52
    /news/66" data-layout="button_count" >
    /www/webvol36/ai/mbbdxjaef1d0v6h/studiojelenadjordjevic.com/public_html/content/themes/saStudioJelenaDjordjevic/views/newssingle.php on line 55
    /news/66" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Vaša e-pošta (obavezno)

Vratite se na vrh strane
close>
logo>

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je usluga

  • Beauty Studio Jelena Đorđević keyboard_arrow_right
  • Beauty Studio Jelena Đorđević

    Beauty Studio Jelena Đorđević
  • prod check
    check