phone

+38118519800

access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

news

Kako su nastale SVILENE TREPAVICE?

Klasične ekstenzije trepavica predstavljaju bezvremenski klasik koji nikada neće izaći iz mode, ali kada je nadogradnja svilenih trepavica ustvari počela da dobija na popularnosti? Ko ih je izmislio i koje su druge inovacije otvorile put ka tretmanu koji danas poznajemo i volimo?

3500. pne. - Stari Egipćani su koristili ulja i često malahit da učvrste i produže svoje trepavice i obrve. Ovaj ritual je u to vreme više imao veze sa čuvanjem očiju od jakog sunca, pre nego što je imao veze sa lepotom, ali je svakako predodredio sudbinu daljeg razvoja ekstenzija.

 

753. pne. - Rimski filozofi sugerišu da su duge trepavice bile znak morala i nevinosti, a kratke znak starenja. Zbog toga se ljudi okreću njihovoj nezi kako bi izgledali moralnije i mlađe.

 

Sredinom 1800-ih – Nakon što su žene u srednjem veku počele da čupaju dlačice (pre svega trepavice i obrve) na licu kako bi pokazale svoja čela, vizažista kraljice Viktorije (Eugene Rimmel) razvio je prvu „maskaru“, napravljenu od vazelina i praha od uglja, kako bi naglasio njene oči. Na slici ispod je prikazan “Lady by Rogier van der Weyden (c.1399–1464)”

Lady by Rogier van der Weyden (c.1399–1464)


1899. godine, Parižanke su, verovali ili ne, UŠIVALE dlake u kapke kako bi dobile duže, lepršavije trepavice. Ovakva procedura je pre svega rizična, nije bezbedna i može dovesti do infekcije oka. Zato nam je drago što je tehnologija napredovala i ženama olakšala ulepšavanje do maksimuma.

 

1911. - Kanađanka Ana Tejlor pronalazi patent za veštačke trepavice - tj. današnje trepavice na traci. 

Ubrzo nakon toga, nemački frizer i pronalazač Karl Neser počinje da koristi slične trakaste trepavice u svom salonu kako bi zaštitio oči od oštrog osvetljenja iznad glave. 

 

1916. - Industrija nemog filma uzleće, gledajući glumice kako koriste oči da prenesu emocije koje ne mogu da prenesu rečima. Čak i tada, ove trepavice su više ličile na ono što danas poznajemo kao trakaste trepavice, sa sintetičkom oštrom dlakom koja je bila ušivena u gazu i zalepljena na kapke. Ubrzo su svi želeli duže, gušće trepavice! 

Početkom 2000-ih došlo je do porasta onoga što danas poznajemo kao individualne trepavice – to nisu bile klasične ekstenzije, već napravljene od sintetičkih vlakana ili ponekad životinjskog krzna, zalepljene na pojedinačnu dlaku. Trend je došao na zapad iz Južne Koreje, koja je do tada već nekoliko godina razvijala metode poboljšanja veštačkih trepavica i ekstenzija.

 

2010-te su bile vreme kada je industrija trepavica zaista počela da cveta. Dlaka je postala finija kako ne bi oštetila prirodnu dlaku zbog svoje težine, ali je tehnika toliko poboljšana da trepavice izgledaju gušće više nego ikad. Kako bi što bolje i lepše izgledale, sam tretman je bio super siguran i veoma udoban za klijenta. 

Trendovi moraju da se prate kako bi se industrija razvijala u pravom smeru - dok nam sve to olakšava pozicija u kojoj možemo da budemo kreativni! Novi stilovi, mapping, pa čak i šarene trepavice, osvajaju industriju uz puno novih lash stilista i klijenata, željnih da isprobaju nove i smele tehnike nadogradnje!

  • /www/webvol36/ai/mbbdxjaef1d0v6h/studiojelenadjordjevic.com/public_html/content/themes/saStudioJelenaDjordjevic/views/newssingle.php on line 52
    /news/50" data-layout="button_count" >
    /www/webvol36/ai/mbbdxjaef1d0v6h/studiojelenadjordjevic.com/public_html/content/themes/saStudioJelenaDjordjevic/views/newssingle.php on line 55
    /news/50" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Vaša e-pošta (obavezno)

Vratite se na vrh strane
close>
logo>

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je usluga

  • Beauty Studio Jelena Đorđević keyboard_arrow_right
  • Beauty Studio Jelena Đorđević

    Beauty Studio Jelena Đorđević
  • prod check
    check