Česta pitanja u vezi svilenih trepavica

Česta pitanja u vezi svilenih trepavica

  1. Kako održavati higijenu?
Minimum jednom dnevno oprati lice i trepavice penom za čišćenje koja će skinuti masnoću i prljavštinu.
  1. Da li koristiti maskaru?
NE. Osim sto je uz ekstenzije potpuno nepotrebna, ona je i nepoželjna jer je ne možete lepo skinuti a da pritom ne oštetite nadogradnju.
  1. Zašto mi trepavice brzo ispadaju?
Više je uzroka ovog problema, uglavnom nemaju veze sa samim tehničarem, jer se u principu radi istim materijalom i tehnikom. Ono što mogu biti uzroci su najćešće: nehigijena, korišćenje neadekvatnih preparata ( najčešće na bazi ulja koje razgrađuje lepak), mehaničko delovanje na trepavice (trljanje očiju, spavanje okom na jastuku), ali takodje hormoni, stres, umoran organizam i lekovi.
  1. I za kraj, najčešće postavljeno pitanje:  Da li će svilene trepavice oštetiti prirodne?
Ukoliko nadogradnju radi obučeno lice proverenim materijalom i u higijenskim uslovima, prirodne trepavice sigurno neće biti oštećene! Ono što može ozbiljno uticati na vaše prirodne trepavice ali i na zdravlje oka je nestručnost nadogradnje, previše korišćenje lepka ili lepljenje ekstenzije na više dlačica od jednom i do samog kapka. Klijent nakon takve nadogradnje odmah oseti problem u vidu nadutih i crvenih kapaka što se mora rešiti ODMAH.
Što se alergija tiče, one se retko javljaju ali ih ipak ima, a najčešći uzročnik je stanje organizma a ne i sami sastajci koji se koriste prilikom ove usluge. U tom slučaju, trepavice se odmah skidaju.