phone

+38118519800

access_time

Ponedeljak – Subota 8:30 – 20:30

news

Ciklus rasta trepavica: Vodič za lash tehničare

Kao lash artisti, opadanje trepavica je poslednja stvar koju želimo da se dogodi klijentima! Ali, da li ste znali da zapravo redovno gubimo trepavice tokom ciklusa rasta trepavica? Tako je – svakih nekoliko meseci izraste potpuno novi set lepih, prirodnih trepavica! Ako se pitate kako ovaj ciklus rasta funkcioniše, nadamo se da ste spremni za učenje jer je čas u toku!

U svakom trenutku vaše trepavice su u jednoj od TRI faze – Anagena, Katagena ili Telogena. Hajde da objasnimo šta koja faza predstavlja i koju ulogu ima pri rastu onih zapanjujućih prirodnih trepavica o kojima svi sanjamo.

Anagena Faza

Faza aktivnog rasta je mesto gde vaše trepavice počinju da rastu. Samo mali deo vaših trepavica će u isto vreme biti u ovoj fazi, zbog čega one dalje zadržavaju svoj slatki izgled i obnavljaju se. Anagena faza može trajati od 4-10 nedelja, dajući vašim trepavicama priliku da narastu do svog punog potencijala.

Katagena Faza

Tokom katagene faze ciklusa rasta trepavica, vaše trepavice su dostigle svoju punu dužinu i prestaju da rastu skupljanjem folikula dlake. Vaše trepavice će ostati u ovoj prelaznoj fazi oko 2-3 nedelje pre nego što pređu u završnu fazu ciklusa rasta trepavica.

Nažalost, u slučaju da trepavica ispadne ili se uklone tokom katagene faze, trepavice neće moći da narastu sve dok se ciklus ne završi i anagena faza ne počne ponovo. Zato lash tehničari moraju biti toliko oprezni sa trepavicama jer nikada ne znamo kada su u ovoj fazi prelaska!

Telogena faza

U poslednjoj fazi ciklusa rasta trepavica, vaše trepavice žive poslednje dane pre nego što anagena faza ponovo počne. Traje oko 4-8 nedelja. U ovoj fazi prirodne trepavice počinju polako da ispadaju iz folikula dlake kako bi napravile mesta za nove trepavice. Ako primetite da vam trepavice same ispadaju, nemojte se uplašiti! To je samo magija telgene faze.

Saveti za rast zdravih trepavica

1. Izbegavajte trljanje ili povlačenje trepavica

Nikada ne znate u kojoj su fazi rasta vaše trepavice, a poslednje što želite je da oštetite trepavice ili doživite prevremeno opadanje trepavica. Izbegavajte grube pokrete poput trljanja šminke ili povlačenja trepavica dok nanosite serum.

2. Temeljno uklonite šminku

A kad temeljno kažemo, mislimo i nežno! Nakupljena šminka na vašim trepavicama može zaustaviti rast vaših prirodnih trepavica i sprečiti pravilno funkcionisanje ciklusa rasta trepavica. Znamo da volite da nanosite maskaru za dramatičan noćni izlazak, ali pazite da je pažljivo i temeljno operete na kraju noći pre nego što legnete da spavate.

3. Pratite sve korake za negu trepavica

Kao lash tehničar, znamo kako da brinemo o prirodnim trepavicama ali i o  nadogradnji trepavica! Ponekad, našim klijentima bi bilo od velike pomoću ukoliko znaju kako da se brinu svojim novim trepavicama. Na sreću, stvorili smo vodoč sa objašnjenjem ciklusa rasta trepavica i najboljim koracima nakon tretmana –  za održavanje trepavica čistim i zdravim!

Vaši klijenti se oslanjaju na vas i vaše osnovno znanje – pa se nadamo da će vam ovaj vodič za rast trepavica pomoći pri objašnjavanju – Zašto je briga o vašim prirodnim trepavicama toliko važna?!

  • /www/webvol36/ai/mbbdxjaef1d0v6h/studiojelenadjordjevic.com/public_html/content/themes/saStudioJelenaDjordjevic/views/newssingle.php on line 52
    /news/39" data-layout="button_count" >
    /www/webvol36/ai/mbbdxjaef1d0v6h/studiojelenadjordjevic.com/public_html/content/themes/saStudioJelenaDjordjevic/views/newssingle.php on line 55
    /news/39" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Vaša e-pošta (obavezno)

Vratite se na vrh strane
close>
logo>

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je usluga

  • Beauty Studio Jelena Đorđević keyboard_arrow_right
  • Beauty Studio Jelena Đorđević

    Beauty Studio Jelena Đorđević
  • prod check
    check