5 saveta za održavanje svilenih trepavica tokom vrelih letnjih dana

5 saveta za održavanje svilenih trepavica tokom vrelih letnjih dana

Leto i nadogradnja trepavica su naš omiljeni duo. Leti uživamo u dugim sunčanim danima, obično provedenim napolju, aktivni ili odmarajući se u bazenu, na jezeru ili reci. Kako ne voleti leto? 

Naš stručni tim veruje da je pronalazak i popularnost nadogradnje svilenih trepavica jedan od najboljih trendova u beauty industriji. Jedan od razloga što naši klijenti toliko vole svilene trepavice je taj što se lako održavaju – sa ili bez šminke, maskara Vam uopšte nije potrebna. 

Važno je imati na umu da će trepavicama možda trebati novi nivo održavanja kako bi podnele tu letnju vrućinu. Možda ćete imati pitanja poput: „Kako će toplota uticati na moje trepavice? ili „Da li smem da ih kvasim dok se kupam u moru ili bazenu?“ Razmotrimo nekoliko saveta za nadogradnju svilenih trepavica – koji će vam odgovoriti na ova pitanja i pomoći da održavate svoje prelepe svilene trepavice tokom celog leta.

5 saveta za održavanje svilenih trepavica tokom vrelih letnjih dana

Iako volimo leto, može biti veoma teško uspeti da adekvatno vodite računa o svojim svilenim trepavicama. Sastavili smo listu TOP 5 saveta u vezi svilenih trepavica kako biste duže zaštitili trepavice i izgledali glamurozno.

Plivanje sa trepavicama

Jedan od naših omiljenih načina da se rashladimo tokom letnjih vrućina je odlazak na bazen ili more! Možda se pitate: „Možete li plivati sa svilenim trepavica?“ Jednostavno, odgovor je DA!  Međutim, i hlor i slana voda mogu uticati na dugotrajnost. Dakle, bez obzira na to da li plivate u bazenu, jezeru ili moru, preporučujemo ispiranje slatkom vodom posle plivanja, a zatim češljanje trepavica pomoću štapića za višekratnu upotrebu (maskara četkice) ili tapkanje oka (nikako trljanje!) kako biste uklonili višak vode. Održavanje čistih i suvih trepavice produžiće trajanje nadogradnje.

Izbegavajte direktnu toplotu

Iako volimo da se grejemo na letnjem suncu, ekstremna vrućina koju donosi može naštetiti vašim svilenim trepavica. Izlaganje trepavica direktnom suncu može „opustiti“ trepavice i smanjiti njihovu uvijenost! 

Leto = više znoja

Prilično je nemoguće trčati po suncu i ne znojiti se. Na nesreću, znoj sa kože nosi prirodna ulja koja mogu upasti u oči i uticati na dugotrajnost trepavica. Naš beauty tim čvrsto veruje u prednosti vežbanja i „znojenja“. Međutim, za borbu protiv efekata znojenja na svilene trepavice, preporučujemo upotrebu peškira ili trake za znoj prilikom treniranja. U ekstremnim situacijama znojenja – isperite trepavice posle treninga svežom vodom.

Neka vaše trepavice budu čiste

Više boravka vani – kampovanje, planinarenje, plivanje itd. – može dovesti do povećanog skupljanja prljavštine trepavicama. Preporučujemo da ekstenzije održavate čistim nežnim ispiranjem običnom vodom.. A za dublje čišćenje razmislite o redovnom korišćenju našeg penastog sredstva za čišćenje trepavica u kombinaciji sa našim maskara četkicama za odlično raščešljavanje. Ovaj savet za dugotrajnost trepavica učinit će da one izgledaju uvek sveže.

Nanošenje kreme za sunčanje

Naš poslednji, ali svakako ne najmanje važan savet za svilene trepavice odnosi se na zaštitu vaše kože! Čvrsto verujemo krema za sunčanje. To je apsolutno neophodno za sve vaše omiljene letnje aktivnosti. Međutim, važno je imati na umu da mnogi brendovi za zaštitu od sunca sadrže ulja koja mogu dovesti do prekomernog osipanja trepavica. Preporučujemo da vodite računa o dodatnoj pažnji izbegavajući područje oko očiju i dozvoljavajući mu da se potpuno upije pre plivanja ili znojenja.

Zahvaljujući svilenim trepavica, nikada nije bilo lakše ostati aktivan i uživati u brojnim letnjim aktivnostima, osećajući se bezbrižno, prelepo i spremno za fotografisanje u bilo kom trenutku!

Studio Jelena Djordjević želi da Vi i vaši klijenti uživate u prednostima zapanjujućeg izgleda svilenih trepavica ovog leta. Želimo vam zabavno i sigurno leto!